logo_shadow2
MCSZ - Minősített Coachok Szaknévsora
Ugrás a névjegyzékhez »
A Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége egyik legfontosabb feladatának tekinti, hogy megteremtse az alapjait a szakma és a piaci környezet számára egyaránt elfogadható és iránymutató minősítési rendszernek.

Miután a szervezet tagjai megismerték és elfogadták egymás képzési hátterét és minősítési rendszerét, létrehozták a Szövetség weboldalán található "Minősített coachok szaknévsorát" , amelybe kizárólag olyan coach szakemberek kapnak felvételt, akik megfelelnek a Szövetség által előírt szakmai-minőségi követelményeknek.

A Minősített coachok szaknévsorban az egyes coachok neve mellett szerepel, hogy mely coach szervezet(ek) tagjai, valamint a szervezetükben elért kvalifikációs szintjük. A minősítési szintek eléréséhez a coach kollégáknak nemzetközi összehasonlításban is magas követelményeknek kellett megfelelniük:
  • legalább 100 órányi coach-kompetencia központú képzés elvégzése
  • magas óraszámú coaching gyakorlat
  • ügyfél-elégedettségek igazolása
  • folyamatos szakmai továbbképzésen részvétel
  • valamint további szervezet-specifikus előírások teljesítése.
Az egyes tagszervezetek minősítési rendszerei ismeretében, közös megegyezéssel, honlapunkon csak olyan coachok szerepelnek, akik rendelkeznek minimum összesen 100 órányi coach képzéssel (amelyből legalább 60 órát egy képzésen szereztek, és 40 órát igazolható coach-specifikus képzésen), vagy nemzetközi, illetve a Szövetség által elfogadott coach akkreditációval.

Ha pontosabban szeretné megismerni, hogy az egyes minősítéshez a kvalifikációval rendelkező coach milyen követelményeket teljesített, akkor a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége tagszervezeteinek minősítési rendszereiről bővebben az alábbi dokumentumokban olvashat: