logo_shadow2
CoachOK European Coaching Association SOLUTIONFOCUS Egyesület Etalon Coaching Társaság

Közös szerepvállalás egy élhetőbb világért A CoachOK Szakmai Szövetség ma Magyarország legnagyobb coaching szemléletű tanácsadó szakmai szervezete. Az egyesületi formában működő Szövetséget 2010 decemberében 31 alapító tag hívta életre és mára létszáma eléri a 250 főt. A dinamikus bővülés és az aktív közös tevékenység mellett a CoachOK Szakmai Szövetség támogatja tagjainak coaching tevékenységéhez kapcsolódó bemutatkozását, publikációik megjelenését, szerteágazó, specializált munkájuk megismertetését.

Kapcsolattartó: ------------------
E-mail: ugyfelszolgalat@coachok.hu
Weboldal: www.coachok.hu

Az Európai Coaching Szövetség (ECA) professzionális coachok Európa-szerte együttműködő szövetsége. Célja a coaching minőségi követelményeit a nyilvánosság, valamint a szakemberek és az érintettek felé közvetíteni, elérhetővé tenni. Az ECA vállalkozások, vezetők és teamjeik partnere, a coaching iránti növekvő igényeknek kompetens szakemberekkel áll rendelkezésükre. Tagjai Európa szinte valamennyi országában és a tengeren túl is megtalálhatóak. Különösen fontosnak tartja a minőségi standardok biztosítását a coach hivatáskörében.

Kapcsolattartó: Gunics Bernadett
Email: drbodo@bodo-training.hu
Weboldal: www.european-coaching...

Egyesületünk missziója a megoldásközpontú megközelítés széles körben való megismertetése, továbbfejlesztése, és hasznos alkalmazása. A megoldásközpontú megközelítés az ügyfelet tekinti „szakértőnek” és az ő erősségeire építve támogatja a megoldás megtalálásában és megvalósításában. Gyors és hatékony: a módszer alkalmazói az ügyfél céljaira, a már létező, működő előjelekre és jövőbeli megoldásaikra és könnyen mozgósítható erőforrásaira fordítják a figyelmüket.

Kapcsolattartó: Csányi Csaba
E-mail: sf.elnokseg@gmail.com
Weboldal: www.sfegyesulet.org

Kedves Olvasó! A folyamatos tanulás a coach-ok életformája. Színvonalas és sokszínű, vidám szakmai közösségünk- az Etalon Coaching Társaság - többek között ennek a tevékenységnek ad változatos keretet, és ezzel bemutatkozóval kíván lehetőséget biztosítani számodra is, hogy közelebbről megismerhess bennünket. Társaságunk… …képzett coach-ok szövetségeként (jogi formában egyesületként) alakult 2009-ben, amelyet miharmincketten, különböző végzettségű, szakmai tapasztalatú és kompetenciájú, Magyarország különböző pontjain tevékenykedő coachok működtetünk. Mindannyian a társaságra jellemző közös értékeket, szakmai elképzeléseket valljunk magukénak, és ezt a közös platformot akarjuk képviselni a coaching szakmán belül. Coaching megközelítésünk alapvetően személyközpontú, holisztikus és rendszerszemléletű, a megoldás felé vezető útra fókuszálunk, sokszínű eszköztárral rendelkezünk, hogy klienseinknek testhezálló megoldást nyújthassunk. Elköteleztük magunkat a folyamatos személyiségfejlődés, szakmai látókörünk tágítása mellett, ezért társaságon belüli céljaink: • folyamatos továbbképzés és tapasztalatcsere biztosítása a tagoknak számára, • egymás támogatása, szakmai együttműködés, • közösségi élet fenntartása. Társaságon kívüli céljaink: a coaching, mint fejlesztő módszer megismertetése a hazai közönséggel – elsősorban a gazdasági szférában. Ezen keresztül lehetőséget adni a tagoknak, hogy bemutatkozhassanak, és bemutathassák, hogy a Társaság közös értékein, szellemiségén, szakmai elvein túl milyen egyéni kompetenciákkal rendelkeznek. Tagjaink számára… …évente 5-6 szakmai programot rendezünk, amelyek az éves 20.000 Ft-os tagdíj fejében szabadon látogathatók.Programjaink egy része egynapos, míg a Coach-kompetenciáinkat szélesítő, mélyebb önismereti, illetve az örömteli, kötetlen beszélgetéseinknek helyet adó évkezdő összejöveteleink rendszerint 2 naposak. A programok témáját évről-évre a tagokkal közösen határozzuk meg, hogy valóban az érdeklődésre leginkább számot adó témák kerüljenek megrendezésre. Fennállásunk 5évealattszervezettprogramjainkrólitttájékozódhatsz: http://www.etalon-coaching.hu/hirek.php. A http://www.etalon-coaching.hu/ oldalon olvashatsz társaságunk tevékenységéről, tagjairól, együttműködő partnereinkről, társaságunk életét szabályozó dokumentumokról. Ezt a tájékoztatót a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének oldalát látogatók számára készítettük. Amennyiben szeretnél csatlakozni hozzánk vagy kérdésed van, örömmel vesszük megkeresésedet. Ezen esetekben Sárvári Klára várja jelentkezésed a sarvariklara@gmail.com e-mail címen, illetve a 20/984 8558-as telefonszámon. Várunk szeretettel! Etalon Coaching Társaság

Kapcsolattartó: Sárvári Klára
E-mail: sarvariklara@gmail.com
Weboldal: www.etalon-coaching.hu
Magyar Coach Egyesület International Coach Federation Üzleti Coach Egyesület Professzionális Coaching Egyesület

A Magyar Coach Egyesület alapítása óta alumni közösségből befogadó és innovatív szakmai műhellyé fejlődött. Tudatosan méltányos költségek mellett szakmai továbbképzést, információ- és tapasztalatcserét tesz elérhetővé minden képzett coach számára. Kiemelt szempont, hogy az egyesület tagjai egy összetartó szakmai közösség és fórum részesei. Törekvése a coaching szakma hivatalos elfogadtatása és hitelességének növelése. A tagság feltétele a coach képzettség és két egyesületi tag ajánlása.

Kapcsolattartó: ------------------
E-mail: info@magyarcoachegyesulet.hu
Weboldal: www.magyarcoachegyesulet.hu

Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) A világ legnagyobb coach szakmai szervezete 1995-ben alakult, mára 100 országban 22 ezer tagja van és több mint 9 ezer coach szerzett már ICF akkreditációt. Az ICF célja, hogy építse, támogassa és megőrizze a coaching szakma integritását magasszintű etikai sztenderdjei, független akkreditációs rendszere és az egész világot átfogó, akkreditált coach-hálózat kiépítése útján. Az ICF Magyar Tagozata 2008-ban alakult, jelenleg több mint 130 taggal a régió egyik legnagyobb tagszervezete.

Kapcsolattartó: Csetneki Csaba
E-mail: titkar@coachfederation.hu
Weboldal: www.coachfederation.hu

Mi, akik ebben a közösségben dolgozunk, tudásfrissítő, együtt gondolkodó, független üzleti coach-ként jellemezzük magunkat. Küldetésünknek tekintjük, hogy kíváncsi, fejlődni vágyó vezetőknek exkluzív, naprakész, komplex üzleti tudást közvetítsünk. Olyan új tudások és eszközök alkalmazását tekintjük feladatunknak, amelyek a vezető korábbi stílusához és ismereteihez hozzáadódva képesek személyét és vezetési technikáját tovább fejleszteni.

Kapcsolattartó: Somogyi Krisztina
E-mail: info@uce.hu
Weboldal: www.uce.hu

A Professzionális Coaching Egyesület azzal a szándékkal jött létre 2012. augusztusában, hogy független, hiteles, értékteremtő szakértői közösséget alkosson a coaching szellemiségével összhangban. Célunk elsősorban a coaching mint személyi fejlesztést támogató módszer megismertetése és népszerűsítése a hazai üzleti élet és a nonprofit szféra szereplői, valamint a lakosság körében. Elkötelezettséget vállalunk az általánosan elterjedt etikai normák (az International Coach Federation etikai irányelvei) és a magas színvonalú szakmai tevékenység iránt. Szándékunkban áll nemes kezdeményezéseket indítani és felkarolni a coaching módszertanával. Tudásmegosztó tevékenységünk során tartalmas előadásokkal és a gyakorlatban is bemutatjuk a coaching erejét és módszertanát. Rendezvényeink független fórumként szolgálnak a különböző szakmai csoportok szereplői közötti kommunikáció elősegítésére.

Facebook oldalunk: klikk ide

Linkedlin oldalunk: klikk ide

Kapcsolattartó: ------------------
E-mail: info@procoaching.hu
Weboldal: www.procoaching.hu
Magyar Gestalt Egyesület European Mentroing & Coaching Council Magyar Szupervizorok és
Szupervizor Coachok Társasága
Magyar Csoportdinamikai és
Szervezetdinamikai Egyesület

A Magyar Gestalt Egyesület nem kötelezte el magát kizárólag a pszichoterápiás vagy a szervezetfejlesztési irányzat mellett . Így nem is vagyunk pszichoterápiás egyesület, hanem széles tárházát képviseljük ennek a megközelítésnek. Nekünk a Gestalt, mint módszer fontos, és az, hogy ehhez minél szélesebb körben eljussanak az emberek. Külföldi elődjeink Gestalt alapú életfilozófiáról beszélnek, amely azt mondja, hogy kövessük az energiaáramlást, figyeljünk oda a szükségletekre, hogy legyen kapcsolat, dialógus egymás között, vegyük figyelembe azt a mezőt, amiben mozgunk, a körülményeket, szerepeket és ennek megfelelően alkalmazkodjunk rugalmasan a környezetünkhöz, és vállaljuk a felelősséget abban, hogy hogyan alakítjuk a dolgainkat. Ennek a szemléletmódnak magasiskolája, hogy hogyan lehet ugyanezt szervezeti vagy terápiás környezetben csinálni. Ezt a hozzáállást mi fontos értéknek tekintjük, és azt szeretnénk, ha valaki velünk találkozik, ezzel találkozzon.

Kapcsolattartó: Petka Krisztina
E-mail: krisztina.petka@gestalt.hu
Weboldal: www.gestalt.hu

Az Európai Mentoring és Coaching Szervezet 1992-ben jött létre, és mára 67 országban több mint 5.000 tagja van. Országos tagszervezetből 22 működik, nagyrészt Európában. Küldetése szerint a coaching és mentoring szakmák fejlesztését, minőségi elvárásainak meghatározását és promócióját végzi Európában – és azon túl. Befogadó szervezet, a coachok és mentorok mellet tagjai sorában megtaláljuk a szolgáltatások igénybevevőit, a coaching és mentoring kutatóit, valamint a praktizáló vezetőket. A magyar tagszervezet 2008 óta működik.

Kapcsolattartó: Ardai Zoltán
E-mail: zoltan.ardai@emcchu.org
Weboldal: www.emcchu.org

Társaságunk aktív szakmai közösség, amely elkötelezetten tevékenykedik a szupervízió és a coaching folyamatos minőség-fejlesztéséért, széles körű hozzáférhetőségéért. 1996-ban, 18 évvel ezelőtt az egyesületben 19 alapító tag kezdte el a munkát, ma 105 tagot számlálunk. Missziónk a hivatásgondozás, az önreflexió kultúrájának terjesztése. A reflektív működésmód elsajátítása erősíti a hatékonyságot, és folyamatosan fejleszti a személyes és a szakmai kompetenciákat. Az ANSE (Association of National Organisations for Supervision in Europe) tagjaként szervezetünk a szupervízió és a coaching európai minőségi standard-jait képviseli.

Kapcsolattartó: Tamás Lilla
E-mail: info@szupervizorok.hu
Weboldal: www.szupervizorok.hu

Az Egyesület célja a Kurt Lewin-i csoportdinamikai és demokratizáló szemlélet terjesztése, az egyének csoport és szociális kompetenciáinak fejlesztése, valamint a felelősségvállalásuk előmozdítása. Mindezt a minősített csoportdinamikai trénerek, szervezetfejlesztési tanácsadók és a csoportdinamikai - rendszerszemléletű coachok képzésével és munkájuk által kívánja elérni. Az egyesület aktív szakmai közösség, amely rendszeres tréningekkel, továbbképzésekkel és szakmai fórumokkal támogatja tagjai számára a szakmai fejlődést. Az egyesület 2011-ben lett alapítva és 45 tagot számlál. Szorosan kapcsolódunk a német társszervezethez, a Német Csoportdinamikai és Szervezetdinamikai Egyesülethez (Deutsche Gessellschaft für Gruppendynamik und Organisationdynamik - DGGO).

Kapcsolattartó: Szabó Erzsébet
E-mail: titkar@csoportdinamika.hu
Weboldal: www.csoportdinamika.com